Вие сте тук:
Начало Блог Как да противодействаме на цистита?

Как да противодействаме на цистита?

Възпалителните процеси на пикочните пътища и мехура често са значителна и повтаряща се в най-неудобните моменти неприятност. По-често от нея страдат жените, поради късата си уретра, позволяваща по-честото инфектиране. Много фактори способстват за възникването на острия цистит, както и за неговото поддържане или хронифициране. Това са например: недостатъчната обща и интимна хигиена; бъбречните и пикочополовите инфекции; наличието на песъчинки, особено оксалатни, които дразнят при излизането си през уретрата; общото отслабване на организма и особено на имунните му и детоксиниращи функции – при нерационално хранене, употреба на „тежки” лекарства, живот или работа при нездравословен микроклимат, хроничен стрес и т.н.

 Как да противодействаме? Освен регулиране на споменатите предразполагащи фактори и обилен прием на течности за отмиване на микроорганизмите, много полезни могат да бъдат краткотрайни или по-продължителни курсове с подходящи билкови екстракти и натурални добавки – витамини, минерали и органични киселини.

„Цистат” е точно такъв, нов природен продукт - за цялостно въздействие върху пикочните пътища, минералната обмяна, болковите симптоми и целия организъм. Особено е препоръчителен за всички, за които постоянно повтарящите се лекарствени „набези” не са подходяща опция.

 Екстрактът от златна пръчица притежава енергично отводняващо и противомикробно въздействие, като чувствително снижава задръжката на течности и пречи на размножаването на бактериите, чрез блокиране на достъпа до тях на ключови субстанции.

Екстрактът от брезови листа е естествено пикочогонно и дезинфектиращо средство. Богат е на минерали и багрила, които способстват за възстановяването на лигавиците и снижаване на алергичните реакции.

 Екстрактът от червена боровинка пречи на прикрепването на бактериите към пикочните пътища и действа антиоксидантно, като предпазва от широк спектър проблемни фактори от външната околна среда и вътрешната биохимична среда на организма.

 Магнезият има многостранно общорегулиращо действие върху нервната, сърдечносъдовата, имунната и ендокринната система; на нивото на пикочните пътища, той отпуска болезнените спазми, снижава реакциите на свръхчувствителост и повишава разтворимостта на калциево-оксалатните кристали.

 Янтърната киселина, от една страна, подобрява усвояемостта на магнезия и други минерали. Тя е и самостоятелно важна, като естествен регулатор на микрофлората; засилва имунитета и клетъчното дишане. Съдържа се в кехлибара – полускъпоценен кристал, който от векове се използва за стимулиране и регулиране на разнообразни жизнени процеси.

 Витамин В6 имуноактивизира и регулира обмяната на белтъци, мазнини и въглехидрати; действа леко отводняващо, възпрепятства кристализацията на оксалатите в песъчинки и по-едри конкременти.

 Витамин В2 допълва обменното и кръвотворно действие на вит.В6, поддържа клетъчните антиоксидантни системи, подобрява функциите на кожата, лигавиците и жлезите.

 „Цистат” като комплексен продукт следователно не само способства за естественото пречистване на пикочните пътища, но и за постигане на общо по-добро здраве и самочувствие!