Вие сте тук:
Начало Блог Кое е по-добро от инхалациите при хроничен бронхит?

Кое е по-добро от инхалациите при хроничен бронхит?

 При силна кашлица и остро възпаление на дихателните пътища е препоръчително правенето на инхалации с етерични масла, даващи противовъзпалителен и антисептичен ефект. За инхалация трябва да подготвите малък метален съд, в който да изсипите току-що кипнала вода и към нея да добавите няколко капки етерично масло от чаен храст, евкалипт, бор, лавандула, кипарис или розмарин. Следва дълбоко вдишване на изпаренията от отварата с преметната кърпа на главата, за да се извлече максимална полза. Това упражнение се прави докато водата започне да изтива.  Но каква е  алтернативата за хора с хипертонични кризи, на които този метод не се препоръчва, защото може да влоши състоянието им?

В тези случаи се препоръчва  БРОНХОВИТАЛ , защото не предизвиква повишаване на кръвното налягане.  Пероралното приемане на екологичните му съставки, позволява на организмът да ги усвои максимално, за разлика от инхалациите,  по време на които лечебните свойства на екстрактите се изпаряват.  Друго предимство  на БРОНХОВИТАЛ  пред инхалациите е, че не е нужно време и място за подготовка и може да се приема от всеки. Съдържанието му включва водно-спиртен екстракт от :

·          Медуница и теснолист жиловлек - подобряват структурата на белодробната съединителна тъкан;

·         Бял оман – подкрепя очистващите функции на лигавицата на дихателните пътища;

·         Великденче и лопен –разводняват секретите и намаляват риска от спазми на гладката мускулатура на дихателния тракт;

·         Чесън и евкалипт- противомикробни средства, подкрепят имунната система.