Вие сте тук:
Начало Блог Щастието предпазва от настинки!

Щастието предпазва от настинки!

Изследванията  установяват, че хората, които са енергични, щастливи и спокойни e по-малко вероятно да ги пипнe настинка. От друга страна, тези, които са депресирани, нервни или ядосани са по-склонни да се оплакват от симптоми на настинка.

Симптомите на настинка са причинени от изпускането на химикали, като например цитокини, хистамини и др. Отпускането на тези химикали, до известна степен са под контрола на хормоните, които се произвеждат, когато се появят различни емоции. Смята се, че нивото на тези хормони в щастливите хора може частично да ги предпази от появата на симптоми на настинка.

Дозата щастие може да се равни на една кутия „Гинко–Ко” - актуален продукт, който е замислен и реализиран като удобен за употреба комплексен имунорегулатор и стабилизатор на всички по-важни жизнени процеси на клетъчно равнище.

                Основните витамини, които са препоръчани от Световната здравна организация едновременно като имуноактивизатори и антиоксиданти, са А (в „Гинко-Ко” е оползотворена най-ефективната и безвредна негова форма – бета каротинът), В6 (много важен и за нервите и обмяната витамин) и С (за преборване на настинките и укрепване на кръвоносните съдове и съединителната тъкан. Последният витамин обикновено е неустойчив, но в тази формула е стабилизиран като калциев аскорбат или, както още се нарича, Естер С.

                Цинкът също е отдавна признат като действен микроелемент за белите кръвни клетки и клетъчното дишане. Той регулира и хормоналната обмяна, важен е за функционирането на сетивата и т.н.

                Селенът е друг често дефицитен микроелемент, недостигът на който води до имунен срив по отношение на противоинфекциозната и противотуморната защита на организма, а също така до повишена честота на сърдечносъдовите заболявания. Утвърдено като най-добро във водещите страни, но все още рядкост за България е прилагането му  в „Гинко-Ко” под формата на аминокиселинен хелат – селенометионин.

                Бетаинът подобрява чернодробната обмяна и чрез съдържащите се в нея метилови групи детоксинира и стабилизира клетъчната структура. Използването на солнокисел бетаин в „Гинко-Ко” води също така до подпомагане на стомашното храносмилане – а от там – и усвояването на редица ценни за организма вещества.

                Екстрактът от гинко е известно средство за подобряване на кръвооросяването, но тук ролята му и на преносител до клетките на другите активни съставки е особено силно подчертана.

                От всичко дотук става ясно, че цялостният билково-витаминно-минерален комплекс в „Гинко-Ко” е перспективен освен за имунитета, също така и в широко профилактичен план. Той подобрява кръвообращението, храносмилането и  клетъчната обмяна на веществата. Прави по-ефективни храносмилането и клетъчното дишане. Подобрява кръвообращението, включително на мозъка. Повишава устойчивостта на организма към стресове и разнообразни токсини.

В сравнение с масово употребяваните мултивитамини-мултиминерали, тук не са включени прекалено много съставки.

                Съвсем скоро след пускането му на пазара, „Гинко-Ко” предизвика повишен интерес както от страна на потребителите, така и на медицинската общност. Опитайте го и вие!