Вие сте тук:
Начало Блог СЪВРЕМЕННИ ПРИРОДНИ СТРАТЕГИИ ЗА ЧИСТИ ДИХАТЕЛНИ ПЪТИЩА

СЪВРЕМЕННИ ПРИРОДНИ СТРАТЕГИИ ЗА ЧИСТИ ДИХАТЕЛНИ ПЪТИЩА

 

Старите европейски лекари са наричали носа „страж на здравето”, докато в същото време в китайската медицина се чертаели здравни акупунктурни карти, на които се започвало неизменно с меридияна на белите дробове. Но какво прави дихателната система от наглед прости тръбообразни проводници толкова важна за цялостното ни здраве?

Както е известно, обикновените настинки (хреми, синуити, фарингити, ларингити, трахеити, бронхити) засегат различни „етажи” на дихателната исстема, но не се ограничават единствено с нея. Редица усложнения от очите, ушите, зъбите, храносмилателните и отделителните органи, сърцето, ставите и т.н. се коренят именно в честите и неовладяни  „банални” дихателни инфекции.

Определено не е изход да се разчита само на антибиотиците. Те трябва да бъдат оставени като резервни за по-драстичните случаи. Както показва практиката на лекарите, поставящи ударение върху природните методи, чрез последните почти винаги може да се постигне трайно стабилизиране в леките и средно тежките случаи.

 Важен принос в този смисъл са комплексните природни продукти. Макар и на пазара да има повече едностранчиви средства, които единствено помагат за пречистване ан дихателните пътища, или само стимулират имунната система,  един цялостен продукт, обхващащ всичките тези насоки, е много по-удачен от медицинска гледна точка, както и много по-удобен за прием. Такива са продуктите от специалната серия за дихателната система  - „Биореспивитал”„Синувитал” .

„Синувитал” съдържа течни екстракти от растения и пчелни продукти, които притежават взаимно допълващи се благоприятни въздействия върху дейността на горните дихателни пътища. Пчелният клей (прополис) и чесънът подкрепят имунната система и действат като активни фитонциди с активност към стотици бактерии, вируси и гъбични микроорганизми. Боровите връхчета, босилекът и джинджифилът засилват очистващите функции на лигавиците и втечняват секрециите, така че те да могат по-лесно да бъдат елиминирани. Белият равнец, градинският чай и жиловлекът действат общо противовъзпалително и съдействат за укрепване на кръвоносните съдове (ограничават тенденцията към носови кръвотечения). Слезът и лайката омекотяват раздразнените тъкани, а черният бъз действа като ефективно потогонно и противотемпературно средство. „Синувитал” се препоръчва като допълнение към общия и хранителен режим за намаляване риска от инфекции на горните дихателни пътища и синусните кухини, при трудно елиминиране на слузните натрупвания в носа и гърлото, при често боледуване през студените месеци на годинатa.